Body stress verstoort de communicatie tussen de cellen in het lichaam.

Een gezond, goed functionerend lichaam heeft een vermogen tot zelfherstel. Dit kan alleen als de communicatie in het lichaam goed verloopt. Deze communicatie is de taak van het zenuwstelsel. 

Het zenuwstelsel heeft vele functies: het aansturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het spijsverteringskanaal, indirect de hormonen en de warmtehuishouding, het slaap- en waakritme enzovoort. Wanneer dit niet meer optimaal functioneert, kan dat klachten geven op al deze gebieden. 

Bij overbelasting reageert uw lichaam door uw spieren overmatig aan te spannen. Die overmatige spanning kan zich in alle weefsels opslaan; in spieren, bindweefsel, pezen etc. Door deze spanning raken de zenuwen bekneld waardoor de communicatie verstoord wordt en uiteenlopende klachten kunnen ontstaan.

Wij mensen zijn soms geneigd om klachten te zien als een tekortkoming van het lichaam. Dus wat doen we? Negeren en er eens extra tegenaan! Het lichaam reageert met nog meer aanspannen, het zenuwstelsel wordt nog meer beïnvloed en er ontstaat een opbouw van body stress. Zo gaat dat door, soms jarenlang.

Tijdens een Body Stress Release worden de aangespannen spieren en weefsels geactiveerd de overtollige spanning los te laten. Hierdoor krijgen de zenuwen weer de ruimte die ze nodig hebben.