Ik ben Piet Timmerman en ben in 2016 naar Zuid-Afrika geweest om de Body Stress Release opleiding te volgen.

Ik ben 59 jaar en opgegroeid in de IJsselmeerpolders. Nadat ik de school in 1976 heb verlaten ben ik gaan werken in de agrarische sector. In 1988 kreeg ik een ernstig auto ongeluk. Na een revalidatie van twee jaar pakte ik langzaam de draad weer op.

Een aantal lichamelijke handicaps die ik aan het ongeluk overhield beperkte mij regelmatig in mijn werkzaamheden. Een zoektocht langs vele therapeuten en therapieën konden mij niet van mijn klachten afhelpen. In 2004 ben ik gestart met een Advies- en trainingsbedrijf. Minder lichamelijke inspanning zou misschien wel helpen bij het verminderen van de klachten maar niets was minder waar. De vele kilometer in de auto waren een ramp voor mijn lijf.

In 2012 werd ik geattendeerd op Body Stress Release. Deze toegepaste techniek zou mij misschien wel van mijn klachten kunnen afhelpen. Behoorlijk sceptisch ging ik er naar toe. Tot nu toe had niets geholpen, waarom zou deze techniek die in Zuid-Afrika was ontwikkeld mij na 24 jaar wel van mijn klachten afhelpen. Er werden drie afspraken gemaakt en ik merkte dat er iets aan het veranderen was in mijn lichaam. Na een aantal sessies bleken de klachten langzamerhand te verdwijnen. Ik werd heel erg enthousiast van deze BSR-techniek.

Nu ben ik vrij van de klachten en dit heeft mij als ervaringsdeskundige doen besluiten om mij in 2015 op te geven voor de BSR opleiding in Zuid-Afrika. In september 2016 heb ik, na een studieperiode van vijf maanden, de opleiding succesvol afgerond en mag mij nu practitioner BSR noemen.